NUR SANATI

KUR'AN A YAŞ SINIRI KOYMAK ZULÜMDÜR…!

Kraliçe, okunan Kur´ân-ı Kerim´i huşu içinde dinledi

Posted by barbarosseferde Mayıs 16, 2008

Kraliçe, okunan Kur´ân-ı Kerim´i huşu içinde dinledi Yazdır E-Posta
Yazar: Yeni Asya / Bursa   
15.05.2008
Image

Bursa Müftü Vekili Mustafa Uyar, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’e, Bursa programı kapsamında ziyaret ettiği Yeşil Cami’de Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından Kur’ân-ı Kerim’den “Rahman” Sûresinin okunduğunu belirterek, “Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i büyük bir huşu içinde dinlediği izlenimini edindim” dedi.

 
Bursa Müftü Vekili Uyar, yaptığı açıklamada, Kraliçe Elizabeth’in ziyareti öncesinde gelen yetkililere, camide nasıl hareket edilmesi gerektiği, ayakkabıların nerede çıkarılacağı ve kadın misafirlerin camiye başları kapalı girmeleri gerektiği gibi konularda bilgi verdiklerini söyledi. Yetkililerin de kendilerine, Kraliçe Elizabeth’e soru sorulmaması ve fotoğraf çekilmemesi konusunda ricada bulunduğunu anlatan Uyar, bu çerçevede yapılan ziyaretin oldukça iyi geçtiğini, Kraliçe’nin camiden mutlu ayrıldığı yönünde izlenimleri olduğunu belirtti. Ziyaret öncesi başlayan yağmur nedeniyle Kraliçe’nin ayakkabılarını değiştirmesi için ön bölümde bir yer hazırladıklarını anlatan Uyar, “Kraliçe 2. Elizabeth geldiğinde, ona yağmurdan çabuk kurtulması için ayakkabılarını içerde özel olarak hazırlanan bölümde çıkarabileceğini ilettik. O da ayrıcalık istemediğini belirterek, ‘Herkes nerede çıkarıyorsa ben de orada çıkarmak istiyorum’ diyerek, bu önerimizi nazikçe geri çevirdi” dedi.

Yetkililerin, Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i herkes gibi yerde oturarak dinlemek istediğini, ancak yaşı sebebiyle bunda zorlanacağı düşüncesiyle kendilerinden sandalye talebinde bulunduğunu anlatan Uyar, bunun üzerine Kraliçe ile birlikte gelen diğer kadın konukları da düşünerek caminin içine 4 sandalye koyduklarını, Vali Şahabettin Harput ile diğer misafirlerin ise Kur’ân-ı Kerim’i yerde oturarak dinlediklerini söyledi.

Kraliçe’ye camide Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından Kur’ân-ı Kerim’den “Rahman” suresinin okunduğunu belirten Uyar, “Kraliçe’nin Kur’ân-ı Kerim’i büyük bir huşu içinde dinlediği izlenimini edindim. Ziyaretin son bölümünde Kraliçe Elizabeth’e, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından özel olarak hazırlanan İngilizce mealli Kur’ân-ı Kerim hediye ettik” diye konuştu.

Kraliçe, İstanbul’u ziyaret etti

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Türkiye ziyaretinin üçüncü gününde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve öteki yetkililer tarafından karşılandı. Kraliçe II. Elizabeth, eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve beraberindekiler, Kabataş Erkek Lisesindeki ‘’Okullararası Ortak Bilim Projesi’’ etkinliklerine katıldı. İstanbul Boğazı’nda tekne gezintisi yapan Kraliçe, ayrıca İstanbul Modern Müzesi’ndeki ‘’İngiliz-Türk Tasarım Sergisi’’ni gezdi. Kraliçe II. Elizabeth, HMS İllustrious uçak gemisinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa onuruna resepsiyon verdi.

Yorum bırakın