NUR SANATI

KUR'AN A YAŞ SINIRI KOYMAK ZULÜMDÜR…!

Piyango Laneti

Posted by barbarosseferde Mayıs 28, 2008

Referans dosyalarımda Amerika’lıların her yıl lotaryalara ödedikleri paranın 50 milyar dolara yaklaştığını öğreniyorum. Bu rakkam pek çok Afrika ülkesinin milli gelir toplamından fazla.

Oysa daha ilginç olanı lotaryalardan yüklü miktarda ikramiye kazananların hikayesi. Toparladığım bilgiler pek iç açıcı değil. Son beş yıl içinde lotarya milyonerlerinden ikisi kurşunlanarak öldürüldü. Biri uyuşturucudan, bir diğeri aşırı alkolden hayata göz yumdular. Üç milyoner ölüme teşebbüsden tutuklandı edildi, 20 kadar piyango zengini eşlerini boşadı, biri çeşitli kez soyguncuların kurbanı oldu. Birini polis öldürdü.

2005 yılında lotodan 20 milyon dolar kazanan Florida’lı Jeffrey Dampier’i bir yıl sonra kimliği bilinmeyenler tarafından kaçırılıp öldürüldü. 2004′te kazı-kazan biletinden 149 milyon dolar kazanan Juan Rodriguez’i aynı hafta içinde karısı boşayarak ikramiyenin büyük kısmına sahip çıktı. 2005 Kasım’ında tek biletle 65.4 milyon dolar alan Cincinnati’li Metcalf Merida’nın cesedi saray yavrusu villasında kokuşmuş halde bulundu. Seattle’de Starbucks kahvehanesi işçisi Rick Camat 87 milyon dolarlık ikramiyeyi aldıktan sonra futbol stadı dışında polis kurşunlarına kurban gitti. 2002 Aralık ayında 314.9 milyon dolarlık süper lotoyu çeken fabrika işçisi Jack Whittaker defalarca soyuldu, sarhoş araba sürdüğü için iki kez tutuklandı, kız torunu yüksek dozda uyuşturucu kullanarak öldü. New Jersey’li Evelyn Adams lotodan kazandığı 5.4 milyon doları dar gelirli arkadaşlarına dağıttı. Parası kalmayınca hurdaya çıkmış bir otobüste yaşamaya başladı.

Lotaryanın yaşamlarını değiştirdiği milyonerlerin çoğu ”Başımıza ne geleceğini bilmiş olsaydık büyük ikramiye kazandığımız bileti yırtıp atardık.” diyor. Loto milyonerlerini trajik hayatlarını izleyen New York’lu Jay Sung 41 milyon dolar kazandıktan sonra kayıplara karıştı. Ailesi dahi nerede olduğunu bilmiyor. Olayları mercek altına aldığımızda ortaya ‘Piyango Laneti’ çıkıyor. Aralarında yeni muhitlere taşınıp lüks evlerde olaysız, düzgün yaşam sürenler de olmasına rağmen.

(Doğan Uluç, Hürriyet)

Yorum bırakın